Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.energotel.pl

Polityka prywatności serwisu www.energotel.pl

INFORMACJE OGÓLNE

  1. Operatorem Serwisu www.energotel.pl, zwanego dalej stroną www.energotel.pl,  jest ENERGO-TEL S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Murmańska 25; 04-203 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy pod numerem KRS: 0000117327, NIP 967-041-00-64, kapitał zakładowy: 2 900 000 PLN, kapitał opłacony w całości  Strona www.energotel.pl ma charakter informacyjny i nie stanowi  oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
    • Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www, obsługiwanego przez www.nazwa.pl (operator hostingu prowadzi swoją stronę pod adresem www.nazwa.pl.Operatorem jest NetArt Spółka Akcyjna S.K.A., ul. Cystersów 20a, 31-553 Kraków.
  2. Niniejsza Polityka jest dokumentem informacyjnym i nie zastępuje polityki bezpieczeństwa, prowadzonej przez Operatora Serwisu zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych.
  3. W zakresie danych, będących danymi osobowymi w świetnie przepisów o ochronie danych osobowych, administratorem danych jest Operator Serwisu.
  4. Polityka Prywatności dotyczy działania strony internetowej www.energotel.pl    (dalej jako „Strona“)  w tym zakresu przetwarzania danych niezbędnych do prowadzenia komunikacji przez ENERGO-TEL S.A. z potencjalnymi klientami, także tymi poza stroną.
  5. Niniejsza Polityka wchodzi w życie w dniu 25.05.2018r. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Aktualna treść dokumentu w jego obowiązującej wersji dostępna jest pod adresem URL: https://energotel.pl/polityka-prywatnosci/.
  6. Administratorem danych jest ENERGO-TEL S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. . Murmańska 25; 04-203 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy pod numerem KRS: 0000117327, NIP 967-041-00-64, kapitał zakładowy: 2 900 000 PLN, kapitał opłacony w całości, dalej jako „My“.
  7. Jeżeli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności prosimy o niekorzystanie ze strony oraz rezygnację z komunikacji z Nami.

 ZASADY PRZETWARZANIA DANYCH

 Szanując Państwa prawo do prywatność oraz mając na względzie bezpieczeństwo danych, w tym danych osobowych informujemy, iż Strona internetowa oraz komunikacja jest szyfrowana.

  1. Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z przepisami prawa i Polityką Prywatności.
  2. Podczas korzystania ze Strony internetowej przetwarzamy następujące dane: adres IP, cookie powiązane z użytkownikiem, cookie Google Analytics i inne cookie wymienione poniżej.
  3. Informujemy, iż nie udostępniamy danych użytkownika osobom trzecim. Możemy to robić wyłącznie jeśli została udzielona zgoda lub gdy wynika to z przepisów prawa.

Udostępnianie i powierzanie przetwarzania danych

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  4. W zakresie powierzenia przetwarzania danych osobowych Operator Serwisu zawarł pisemną umowę powierzenia przetwarzania danych, uregulowaną w art. 31 ustawy o ochronie danych osobowych, z dostawcą usług hostingowych www.nazwa.pl

   Informacje o cookies

  1. Korzystamy z cookies Google Analytics. Cookies (tzw. „ciasteczka”). Są to  dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika i przeznaczone są do badania zachowań na stronie oraz pomagają ocenić jakie elementy strony są efektywne a jakie nie cieszą się popularnością. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Korzystamy z cookies serwisów społecznościowych, z których korzysta użytkownik w celu połączenia ich z cookies strony i wyświetlania reklam w serwisach społecznościowych, z których korzysta użytkownik.
  3. Szczegółowe informacje o tym jak działa Google Analytics zawarte są pod adresem URL: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage.
    W przypadku cookies serwisów społecznościowych, z których korzysta użytkownik prosimy o zapoznanie się użytkownika z polityką prywatności używanych przez niego serwisów.
  4. Cookies wykorzystywane są na potrzeby tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Internetu korzystają ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości.
  5. Użytkownik korzystający ze strony wyraża zgodę, na korzystanie ze strony  zgodnie z Polityką Prywatności. Dodatkowo każdy użytkownik może  poprzez   modyfikację ustawień swojej przeglądarki internetowej uniemożliwić zapisywanie  cookies na swoim urządzeniu bądź zapisane pliki trwale usunąć. Można zdecydować o tym poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Wystarczy wyłączyć obsługę cookies.

Zarządzanie plikami cookies - jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.
  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    1. Internet Explorer
    2. Chrome
    3. Safari
    4. Firefox
    5. Opera
    6. Android
    7. Safari (iOS)
    8. Windows Phone
    9. Blackberry

 Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania,
    • czas wysłania odpowiedzi,
    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    • informacje o przeglądarce użytkownika,
    • Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

 PRAWA OSÓB, KTÓRYCH DANE DOTYCZĄ:

  1. Możesz zgłosić się do nas z prośbą o dostęp do informacji jakie dane przetwarzamy o Tobie, możesz zażądać sprostowania danych, usunięcia, ograniczenia przetwarzania.
  2. Przysługuje Tobie także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, skargi do organu nadzorczego i prawo do przenoszenia danych.
  3. W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt: ochrona.danych@energotel.pl
  4. Podanie danych i udzielenie zgód jest dobrowolne. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody w każdym czasie. Zastrzegamy, że mamy prawo na potrzeby ustalenia, dochodzenia roszczeń lub obrony swoich praw przechowywać informacje o zakresie udzielonej zgody, dacie jej udzielenia oraz cofnięcia zgody, w tym jakie działania były prowadzone. Dane nie będą wykorzystywane w inny sposób.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budowa sieci telekomunikacyjnych, sieci  światłowodowe, infrastruktura sieciowa, pomiary telekomunikacyjne, serwis sieci telekom